Milloin ja miten koulutukseen voi hakea? Kuka voi osallistua?

Joustavaan Matematiikkaan -täydennyskoulutuksen kursseille voi ilmoittautua verkossa (www.flexibility.fi). Ilmoittautuminen ensimmäiselle, kaikille yhteiselle kurssille (3 op.), on auennut. Kurssien tarkemmista ilmoittautumisajankohdista ja muuta tietoa saa liittymällä sähköpostilistalle nettisivujemme kautta tai seuraamalla meitä FaceBookissa https://www.facebook.com/jomakoulutus/. Olethan jo liittynyt näille?

 

En ole saanut sähköpostitse mitään varmistusta, että pääsin mukaan kurssille.

Olethan yhteydessä meihin, varmistaaksesi sähköpostilistalla mukanaolon ja ilmoittautumisesi: leena.tammioja@utu.fi

 

Kuinka työläitä JoMa-kurssit ovat opettajan työn ohessa suoritettavaksi?

Kurssit on pyritty rakentamaan siten, että niiden tekeminen työn ohessa ei olisi raskasta. Kurssin ulkoasu on pyritty tekemään tiiviiksi ja kevyeksi (esim. tarvittaessa saa tiivistyksiä pitkistä dokumenteista/ lähdesivuista. Kursseilla voi olla kurssista riippuen esimerkiksi osin joustava tehtävien palautusaika ja/tai tehtävien tekemisen lukumäärä voi olla joustava ja kukin voi tehdä itselleen sopivan määrän sen hetkisen tilanteen mukaan. Muistathan että tehtäviä on mahdollista palata tekemään myös myöhemmin! Toki suosittelemme tekemään niitä mahdollisimman paljon, annetussa järjestyksessä ja monipuolisesti. Kurssit on tarkoitettu työvälineeksi oman ammattitaitosi kehittämiseen.  

 

Voiko opinnot suorittaa etänä?

Kyllä voi. Lisäksi kursseille osallistuvat voivat halutessaan kokoontua vertaisten kanssa kasvotusten vapaamuotoisempiin tapaamisiin.

 

Onko kursseilla lähijaksoja?

Ks. edellinen kysymys Voiko opinnot suorittaa etänä?

 

Opetan sekä ala- että yläkoulussa, voinko osallistua molempiin koulutuksiin?

Mikäli opetat yhtenäiskoulussa/ sekä ala- että yläkoulussa, voit osallistua molempien kohderyhmien kursseille. Kaikki B-osan kurssit tapahtuvat samaan aikaan, joiden samanaikainen suorittaminen ei ole suositeltavaa. Muistathan myös, että kurssit jäävät verkkoon ja niitä voi suorittaa myös tulevaisuudessa! 

 

Mitä JoMa-koulutus tarjoaa erityisopetukseen?

Kaikilla kursseilla on annettavaa myös erityisopetukselle. Joustavan matemaattisen ajattelun oppiminen kuuluu yhtä lailla erityisopetuksen kuin yleisopetuksen piirissä oleville. Erityisiä matemaattisten oppimisvaikeuksiin keskittyviä kursseja meillä on varhaiskasvatukseen, esi-ja alkuopetukseen sekä peruskouluun. 

 

Onko koulutus tosiaan ilmainen osallistujille?

Kyllä

 

Voiko ammattikoulun opettaja osallistua tälle kurssille?

Tämä koulutus ei ole ensisijaisesti suunniteltu ammattikoulun opettajille, mutta kurssi voi hyvin olla mielenkiintoinen myös heille. Kaikki halukkaat ovat kurssille tervetulleita!

 

Voinko osallistua toisen kouluasteen kurssille, kuin millä opetan tällä hetkellä?

(esim. Olen 3. Luokan opettaja. Voinko osallistua alkuopetuksen kurssille? )

Kursseilla tarjotaan materiaalia tietyn ikäisiä varten. Osallistu ensisijaisesti kurssille, jonka ikäisten materiaalia voisit kokeilla tänä vuonna (varhaiskasvatus, esiopetus, alkuopetus, 3-6lk, yläkoulu, lukio). Jos sinulla ei ole opetettavaa ryhmää tai haluaisit välttämättä kokeilla toisen asteen materiaaleja, niin voit järjestää itsellesi mahdollisuuden ohjata sopivan ikäisiä ja kokeilla materiaalia heidän kanssaan.