Kaksi kameleonttimaskottia istuu kiipeilyverkossa.

JoMa-tiimi iloitsee ihanista palautteista!

Joustavaan matematiikkaan verkkokursseja alettiin kehittämään vuonna 2018. Kurssit pohjautuvat kotimaisiin ja kansainvälisiin tutkimusprojekteihin joustavan matemaattisen ajattelun kehittämisestä, joissa asiantuntijoiden, opettajien ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten osaaminen yhdistyy. Saamamme palautteen pohjalta kursseja on kuluneen neljän JoMa-vuoden aikana jatkuvasti kehitetty yhä paremmiksi kurssilaisten toiveita ja kehitysehdotuksia kuunnellen. Kiitos palautteista! Meillä kaikilla on aihetta iloon ja kiitollisuuteen saadessamme Suomeen näin laadukasta maksutonta, ajasta ja paikasta riippumatonta täydennyskoulutusta!

”JoMa -koulutus on niitä harvoja koulutuksia, johon on tullut suorastaan hinku…JoMa kuulosti kiinnostavalta, mutta yllätti toden teolla, kerrankin ihanasti. Olen puhunut kursseista posket hehkuen kollegoilleni.”

”Yli kahdenkymmenen vuoden opettajan työni on saanut uuden piristysruiskeen tästä kurssista!“

“Jäin koukkuun matikkaan ja vaikka töiden jälkeen olin rättiväsynyt, rupesin tekemään matikan kurssia. Tämä oli pitkästä aikaa parasta, mitä minulle on ammatillisesti tapahtunut. Kiitos paljon!”

”Tämä on ollut hurjan mielenkiintoinen aihe. Kun syksyllä aloitin johdantokurssilla, tuntui kuin olisin vihdoin saanut ”keskustelukumppanin” moniin ajatuksiin, joita olin päässäni yksistäni pyöritellyt. Jotain kertoo varmaan sekin, että neljän lapsen (kolmen nuoren ja yhden 2-vuotiaan taaperon) äitinä, koen saavani suorastaan vapaa-aikaa päästessäni perehtymään tähän aihepiiriin.”

”Kurssi oli inspiroiva, hyvin toteutettu kokonaisuus, jota voin lämpimästi suositella myös kollegoille!”

”Mielenkiintoista asiaa, käytännönläheinen lähestyminen oli hyvä, helppo linkittää omaan opetukseen.”

“Kiitos kurssista, en ole katunut hetkeäkään osallistumistani! Oli todella antoisa ja hyödyllinen kurssi: sain uuden näkökulman työhöni, paljon uusia ideoita ja oppia. Aivan mahtava alkaa suunnitella syksyn toimintaa uusien lasten ja työkavereiden kanssa. Aion syksyllä alkaa enemmän puhumaan Pikkumatikasta koko työyhteisölle ja kannustaa heitä innostamaan lapsia matemaattiseen ajatteluun. Aion myös suositella kurssia kaikille.”

”Kiitos kurssista. Mahtavaa, että kerrankin lukio-opettajille löytyi kurssi, jossa oli todella paljon konkreettisia esimerkkejä ja tehtäviä.”

”Kiitos! Huikean inspiroiva kurssi. Erityisesti kiitoksia uusimman tutkimustiedon välittämisestä. Siihen tuskin olisin muuten törmännyt.”

“Hieno kurssi kokonaisuudessaan! Toivottavasti mahdollisimman moni kävisi tämän kurssin; avasi aivan uuden maailman.”

”Minä olen aivan fiiliksissä tästä kurssista. Minulla on matikkalasit jatkuvasti päällä…Tää on aivan upeaa! Lisäksi tykkäsin, kun tätä sai tehdä omaan tahtiin ja verkossa”

”Koko kurssi ihan valtavan hyvä, omaan työhöni sain valtavan paljon uutta! Lisää tällaisia kursseja!!!!”

“Tämä kurssi piristi todella rankkana opetusvuonna. Uusi työ, koronavuosi, raskaana, täydet tunnit, etäopetus, haastavat ryhmät, ei ihan optimaalinen tilanne kehittyä opettajana, mutta oikeastaan kurssi pienissä erissä nautittuna virkisti. Kun saa kuunnella ja lukea valmiita ideoita mitä voisi tehdä ja kokeilla niitä, saa opetukseen helposti uutta, vaikka oma tankki tuntuisi hetkellisesti tyhjältä.”

“Kiitos kurssista. Kerrankin täydennyskoulutusta, josta saa konkreettista hyötyä omaan opetustyöhön ! Mielenkiintoisia ja innostuneita luennoitsijoita ! Mahdollisuus suorittaa kurssi omaan tahtiin verkossa erittäin hyvä !”

“Kiva, hyödyllinen ja innostava kurssi, joka herätti paljon ajatuksia, kehitti ammatillisesti ja antoi työkaluja sekä intoa muuttaa omaa opetusta. Verkkokurssin rakenne toimi hyvin ja salaattibaari-malli oli erinomainen. Joustavuus ajan suhteen oli hieno homma; jos tämä olisi ollut viikkotahtinen tms., se olisi jäänyt minulta kiireiden takia kesken.”

“Hyvä kurssi. Olen suositellut muillekin matematiikka opettaville. Tämä vahvisti omia ajatuksia matematiikan opiskelusta ja oli juuri sitä mitä oli etsinyt.”

“Innostava ja idearikas kurssi, kiitos!”