Kaksi kameleonttia isojen silmälasien kanssa

Laskulasit silmille!

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen koulutuskokonaisuus

Kurssien keskeisiä sisältöjä ovat lasten matemaattisen ajattelun havainnointi, kielellistäminen ja tukeminen. Kurssien avulla lapset ja opettajat saavat silmilleen ”laskulasit/matikkalasit” arjessa ja ohjatuissa leikki- ja toimintatilanteissa sekä eri oppimisen alueilla. Innostavien asiantuntijoiden ja konkreettisten mallien avulla opitaan soveltamaan uusinta tutkimustietoa oman ryhmän toimintaan.

Nyt mulla on laskulasit silmillä koko ajan!

“Ihan superhieno kurssi, upeat opettajat ja upea materiaalipaketti! Kurssi opetti paljon ja innosti pitämään laskulasit päässä! Kunpa tämä jotenkin vielä jatkuisi, jotta voisi oppia lisää ja syventää jo opittua!”

“Hieno kurssi kokonaisuudessaan! Toivottavasti mahdollisimman moni kävisi tämän kurssin; avasi aivan uuden maailman.”

Ajankohtaiset kurssit

Katso video, joka kutsuu mukaan kurssille!

Pikkumatikka

Pikkumatikka-logoSuosittelemme valitsemaan 6 op:n laajuisista Pikku­matikka-kursseista oman lapsiryhmäsi mukaisen kurssin ja ilmoittautumaan sille. Koska Pikkumatikka-kursseilla harjoitellaan oman lapsiryhmän kanssa, kannattaa ehdottomasti osallistua juuri oman ryhmän mukaiselle kurssille. Näin syntyvät parhaat keskustelut vertaisten kesken ja saat käyttökelpoisimmat vinkit su­oraan oman työsi tueksi. Keskeiset asiat lasten matemaattisten taitojen kehityksestä on esitetty kaikilla kursseilla, joten saat varmasti kaiken oleellisen tiedon, vaikka osallistutkin ainoastaan yhdelle kurssille. Näin varmistat myös sen, että sinulla on riittävästi aikaa syventyä kurssin tarjoamiin aiheisiin ja sisältöihin.

Koulutuskokonaisuus

Tavoitteena on, että osallistujat tekevät 15 opintopisteen koulutuskokonaisuuden, josta on mahdollista saada erillinen allekirjoitettu todistus. Tähän koulutuskokonaisuuteen sisältyy johdantokurssi (3 op), kohderyhmäkohtainen kurssi (6 op) sekä opintoja valinnaisista kursseista (2 op). Voit valita osaksi 15 opintopisteen kokonaisuutta valinnaisia LUMATIKKA- tai muita matematiikan opetuksen täydennyskoulutuskursseja (2 op). Huomaathan, että ainoastaan JoMa- ja ruotsinkieliset Flexma-täydennyskoulutuskurssit käyvät osaksi Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön JoMa-stipendiopintoja. Voit myös suorittaa yksittäisiä JoMa-kursseja, joista on mahdollista ladata itse kurssitodistus kurssialueelta. Kysy tarvittaessa lisätietoja koulutuskokonaisuuden tai stipendiopintojen suorittamisesta, autamme mielellämme.