Yläkoulun koulutuskokonaisuus
Koulutuskokonaisuuden eri kurssit auttavat pääsemään irti vastauskeskeisestä ilmapiiristä matematiikan tunneilla ja luomaan tilalle motivoivan, erilaisia ratkaisutapoja sekä perusteluja kunnioittavan ilmapiirin. Yläkoulussa matematiikan luonne muuttuu abstraktimmaksi ja uusien käsitteiden oppiminen voidaan kokea haastavaksi. Tutkimukseen pohjautuvien menetelmien ja joustavuustehtävien avulla tuot innostusta ja monipuolisuutta matematiikan oppimiseen. Kyky pysähtyä analysoimaan tilanteita ja vertailemaan perusteluja on matematiikan ytimen lisäksi myös kaikkialla elämässä tarvittava taito, jonka merkitys tulevaisuudessa korostuu entistä enemmän.
Hienoja fiiliksiä ja onnistumisia eväinä!
”Kiitos! Huikean inspiroiva kurssi. Erityisesti kiitoksia uusimman tutkimustiedon välittämisestä. Siihen tuskin olisin muuten törmännyt.”
”Miniteemat olivat ajatuksia herätteleviä. Luin niitä paljon ja tein ripeästikin niitä. Kuitenkin huomasin, että jatkuvasti ajattelin niitä. Ne toimivat todella hyvin ajatuksia herättäen. Huomasin oppivani niistä.”
”Ryhmätyöskentelyn kautta saatiin myös sitä matikkakeskustelua aikaan, jopa sellaistenkin oppilaiden kanssa, joiden en uskonut keskusteluun osallistuvan. Lisäksi opettajana sain “ahaa-elämyksiä”, että millä eri tavoilla jotkut oppilaat ymmärtävät matematiikkaa.”
”Uskallan myös hyväksyä oppilaiden omia ratkaisuyrityksiä kirjan tehtäviin, vaikka kirjan esimerkeissä ei mainittaisi ko. vaihtoehtoja ollenkaan. Ai että sitä riemua, kun tehtävään löytyikin 16 erilaista ratkaisua!”
”Loistava koulutus ja erinomainen toteutus. Olen todella kiitollinen, että lähdin tätä tekemään. Kokonaisuus on rakennettu todella hyvin työn ohessa toteutettavaksi ja se kehitti omaa osaamistani todella paljon. Olen saanut todella paljon työkaluja omaan opetukseen ja uskon tämän tuovan paljon myös oppilailleni.”
Ajankohtaiset kurssit
Koulutuskokonaisuus
Tavoitteena on, että osallistujat tekevät 15 opintopisteen koulutuskokonaisuuden, josta on mahdollista saada erillinen allekirjoitettu todistus. Tähän koulutuskokonaisuuteen sisältyy johdantokurssi (3 op), kohderyhmäkohtainen kurssi (6 op) sekä kolme valinnaista kurssia (3 x 2 op). Voit valita osaksi 15 opintopisteen kokonaisuutta valinnaisia LUMATIKKA- tai muita matematiikan opetuksen täydennyskoulutuskursseja (2 op). Huomaathan, että ainoastaan JoMa- ja ruotsinkieliset Flexma-täydennyskoulutuskurssit käyvät osaksi Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön JoMa-stipendiopintoja. Voit myös suorittaa yksittäisiä JoMa-kursseja, joista on mahdollista ladata itse kurssitodistus kurssialueelta. Kysy tarvittaessa lisätietoja koulutuskokonaisuuden tai stipendiopintojen suorittamisesta, autamme mielellämme.