Kameleontti median äärellä panorama

Joustavuudella kohti tulevaisuutta

Lukion koulutuskokonaisuus

Kurssit auttavat pääsemään irti vastauskeskeisestä ilmapiiristä matematiikan tunneilla ja luomaan tilalle motivoivan, erilaisia ratkaisutapoja sekä perusteluja kunnioittavan ilmapiirin. Tutkimukseen pohjautuvat ideat ja joustavuustehtävät korostavat oppilaiden omien ideoiden vertailua ja tempaavat mukaansa kehittämään luovuutta ja ongelmanratkaisutaitoja. Kursseilta saat monipuolisesti keinoja kehittää oppilaiden soveltamiskykyä ja analyyttisiä digitaitoja, joita ylioppilaskoe ja elämä tulevaisuudessa edellyttävät.

Hienoja fiiliksiä ja onnistumisia eväinä!

”Kurssi vastaa hyvin nykypäivänä tarvittaviin matematiikan taitoihin niin opiskelijoiden kuin opettajankin näkökulmasta. Kiitos kurssista ja jatkakaa!”

”Mielenkiintoista asiaa, käytännönläheinen lähestyminen oli hyvä, helppo linkittää omaan opetukseen.”

”Kurssin paras anti oli mielestäni valmiit joustavuustehtävät eri lukiokursseille. Myös opiskelijat tykkäsivät joustavuustehtävistä, ne toivat vaihtelua oppikirjan tehtäviin. Vertailutehtävän virheelliset tavat innostivat opiskelijoita pohtimaan erilaisia ratkaisutapoja syvällisesti. Tehtävät pääsivät positiivisena asiana kurssipalautteeseen asti: ”Tykkäsin että näytettiin useampia tapoja ratkoa tehtävät.” Aion siis käyttää näitä tehtäviä jatkossakin aina sopivassa kohtaa.”

”Tämä on ollut todella hyvä kurssi!! Olen nauttinut tehtävistä. Yli kahdenkymmenen vuoden opettajan työni on saanut uuden piristysruiskeen tästä! Toivottavasti tehtävät on käytettävissä kurssin jälkeenkin.”

Ajankohtaiset kurssit

Koulutuskokonaisuus

Tavoitteena on, että osallistujat tekevät 15 opintopisteen koulutuskokonaisuuden, josta on mahdollista saada erillinen allekirjoitettu todistus. Tähän koulutuskokonaisuuteen sisältyy johdantokurssi (3 op), kohderyhmäkohtainen kurssi (6 op) sekä opintoja valinnaisista kursseista (2 op). Voit valita osaksi 15 opintopisteen kokonaisuutta valinnaisia LUMATIKKA- tai muita matematiikan opetuksen täydennyskoulutuskursseja (2 op). Huomaathan, että ainoastaan JoMa- ja ruotsinkieliset Flexma-täydennyskoulutuskurssit käyvät osaksi Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön JoMa-stipendiopintoja. Voit myös suorittaa yksittäisiä JoMa-kursseja, joista on mahdollista ladata itse kurssitodistus kurssialueelta. Kysy tarvittaessa lisätietoja koulutuskokonaisuuden tai stipendiopintojen suorittamisesta, autamme mielellämme.