Kameleontti ja sinivuokot

Alla valfria kurser startar i höst

I och med stipendierna från Teknologiindustrins 100-jubileumsstiftelse har vi schemalagt våra kurser på nytt, så att alla kan ha lika möjligheter att avlägga studiehelheten som stipendiet förutsätter under år 2021. Därför kan man under höstterminen avlägga kurser från hela vårt utbud på valfria kurser på 2 studiepoäng. Kurserna riktar sig till pedagoger och undervisningspersonal inom småbarnspedagogik, lärare inom förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen och gymnasieutbildningen samt till speciallärare. Största delen av det digra kursutbudet går på finska, men kursen om identifiering av stödbehov i utvecklingen av matematiska färdigheter hos 3–5-åringar erbjuds också på svenska!

Försöket med tvåårig förskoleundervisning innebär för många enheter som anordnar förskoleundervisning att det behöver utvecklas nya rutiner som stämmer överens med lokala läroplaner för förskoleundervisning. Det här behovet har beaktats också i planeringen av höstens JoMa- och Flexma-kurser. Höstens kursutbud bjuder på aktuella forskningsrön och konkreta idéer för matematikundervisningen inom både småbarnspedagogiken och förskoleundervisningen för 5–6-åringar.

Våra valfria kurser (2 sp) under höstterminen (1.9–15.12.2021):

Under höstterminen är det dessutom möjligt att avlägga kursen Mot flexibelt matematiskt tänkande (3 sp), som riktar sig till lärare och pedagoger på alla utbildningsstadier.

Kurserna som erbjuds år 2022 tillkännages senare.

Ta en titt på kursutbudet och anmäl dig till kurser som intresserar dig

Categories: Nyheter

Kommentarer inaktiverade.